hemmagjord solenergi – hur du kan bygga din egen solfångare precis som mig

Solenergi för bostäder kan utnyttjas genom att bygga din egen solfångare och omvandla den energin till elektricitet för kraftgenerering hem. Solljus är den största gåva till moder jord och skönheten i det, det är helt gratis. Paradoxalt nog tycks man inte kunna peka på det överflöd av sol makt genom ser din månatliga eskalerande elräkningar.

Jag brukade stirra på himlen ofta nog också, undrade hur jag kunde utnyttja det överflöd av solenergi för mitt eget bruk. Hade jag inte haft den här drömmen, jag skulle inte ha byggt mina egna solpaneler, och lyckades också.

Jag beslöt att bygga min egen solfångare istället för att köpa färdiga och kära efter att jag gjorde min forskning. De färdiga och kära kan ställa dig tillbaka ca 3000 dollar per panel men om jag bygga min egen, jag spenderar mindre än 200 dollar för en hel panel. Och genom erfarenhet, kan jag säga att du faktiskt kan spara cirka 60 till 80 procent av dina elräkningar om du följer exakt instruktionerna på manualen. Det är en kostnadsbesparing på cirka 200 till 400 dollar beroende på din vanliga nivå av energiförbrukning. Inte att glömma också att detta är konsekvent månadssparande hela livslängden av solpaneler.

Som min forskning visade att bygga din egen solfångare inte kräver särskild teknisk kompetens, trotsade jag alla odds att prova denna speciella hobbyprojekt. Det är mycket viktigt att få en bra handbok eller guide, ett fåtal är tillgängliga på Internet. Guide böcker måste ha lätt för att följa instruktioner och fördefinierade diagram redo för din församling. Håll utkik efter de bättre som ger steg för steg video att skynda dig upp på projektet, ge fri tillgång till medlemsländerna forum och gratis uppdateringar livstid för. Och man skulle kunna tro att detta kommer att bli dyrt. Tänk igen, eftersom denna manual brukar kosta mindre än en god måltid.

Jag kunde inte tro att allt material jag behöver finns under ett tak, precis vid mitt kvarter järnaffär.

Mina solpaneler var igång under en helg av hårt arbete och jag har många månader och år att vara tacksam för varje gång jag ser mina mycket lägre elräkningar.

Jag är befriad. Är du ännu?