några fakta om pumor

Följande är några fakta om pumor:

Ett. Mountain Lion är den mest spridda stor katt i Amerika.

2. Över tiden har det tjänat fler namn än något annat djur, inklusive puma, pi-Twal, puma, catamount och många andra.

Tre. Även med sin starka fysik, är Mountain Lion gillar mindre katter i sin kroppsliga make-up och är ofta inte ingår i stora katter på grund av djurets oförmåga att ryta.

4. Med sitt roder-liknande svans och slanka kroppsbyggnad, är Mountain Lions ofta sägs vara relaterade till geparder i deras utveckling, även som det finns en brist på bevis för tillfället för att styrka denna teori.

Fem. Pumor är lättrörliga varelser. Deras långa bakbenen möjligt för dem att hoppa ett avstånd på nästan tretton meter i ett svep.

6. Skickliga jägare, Mountain Lions kan tära på en mängd olika varelser, allt från små uppstickare som möss till stora djur som älg. Den vanligaste jagade djuret dock i flertalet regioner, förblir rådjur.

7. Bakhåll rovdjur, Mountain Lions sätta att använda sin stora smidighet och fart för att få ner sina jagade djur, och sedan gå vidare för att göra döda med ett bett på djurets hals.

8. Om de inte kan äta hela den jagade djuret på en gång, de vilda katterna döljer ofta sina döda för att återgå till den senare.

9. Även med deras stora rovdjur förmåga, Mountain Lions är inte apexrovdjur i många delar där de bor och möta betydande konkurrens från större djur som jaguar och björnar.

10. På grund av denna tävling, har dessa katter utvecklats till att utforma unika överlevnadsstrategier inom många områden, inklusive möjligheten att klättra ovanpå träden och simma sträckor att gå efter byte.

11. Trots sin enorma geografiska räckvidd och färdigheter överlevnad, är Mountain Lion siffror minskar i naturen på grund av förlust av livsmiljöer och arter bytesdjur.

12. Konflikter med människor också bakom sänkningen av Mountain Lion siffror, som allt oftare hotas av människor som håller inkräkta på deras sortiment.

13. De flest attacker från Mountain Lions på människor förekommer enligt uppgift i den ökända “Cougar Island” i British Columbia där Cougars existerar i hög befolkningstäthet.