sniglar som tiden glömde

Den lilla snigel gled över min bordsskiva-en test av tvinnad lime och en nypa mjuka köttet, exemplifierar alla konstiga personlighet av hans ras. Han var ung, inte helt vuxen, och, som jag själv, representativa för den sista, den senaste generationen. Förkorta nivån på min syn på hans, lite i taget började jag se tillvaron från ögat av en snigel. Jag glömde de gemensamma banden mellan våra phyla-gastronomiska, utilitaristisk, finansiellt, även konstnärligt, och tog glädjen i ögonen på honom, försökte bända så djupt som jag möjligen kunde i hans molluscan själ. Livet verkade fullt av syftet för honom-ett liv som, utan avbrott, förlängs till den första snigeln. Detta är en truism, som gäller för alla andra levande organismer, och långt tillbaka i svagt tidiga åldrarna jordelivet, det bodde någon varelse som idag snigel och jag kan ringa vår förfader.
Men de förändringar som har intervenerat i tiden är oändligt divergent. Som min linje sträcker sig tillbaka min hjärna kontrakt, mina muskler expanderar, jag faller ner på alla fyra, spira en svans, utveckla långa öron och nos, mina tänder förenkla och insekter tillfredsställa min hunger, reptil tecken tillfaller, mina revben ökning, jag glider i vattnet, och letar efter den sista gången på jorden, jag sjunker under ytan. Gills markera min rytm andetag, lemmar krympa till fenor, och även dessa försvinna, medan min ryggrad, sista grepp om det högre livet, upplöses till en notochord. I ena änden av min evolution Roosevelt kallade mig vän-miljontals år tidigare någon passerar mask kan ha hyllats mig som bror.
Min lilla snigel har glidit omkring oförändrad genom alla åldrar-genom travailsna av primitiva ap-män, skrämda, nattliga scurryings av små insektsätare, stänk av lera-hopping groddjur, swimming av swift-fenor, vatten varelser, och sprattla av ännu mer ödmjuk förfäder havet. När en nation stänger av sig själv från andra nationer bakom fysiska barriärer eller de av inbilskhet, framsteg i ordets bästa bemärkelse upphör, när en individ snåljåp eller eremit eller egoist bor tryggt och själviskt, blir han automatiskt statiskt. Slutligen, när en ras av varelser utvecklar en förmåga att klä sig i ointagliga marmor palats, immun mot en mängd faror som hotar mindre bepansrade bröder, finns det lite behov av deras förändrade för att möta nya förutsättningar.
Och så låt oss jämföra det förflutna historien om mannen och hans däggdjur förfäder som har kämpat kampen naken, med raden av milda, skyddade sniglar. Tio tusen åren har utvecklingen av vad vi är glada att kalla civilisation, tio miljoner år sedan människan började bli människa i stället apa, femtio miljoner år såg de första däggdjuren som någonsin var. Fem gånger denna period, eller 250 miljoner år före 1931, såg släkten av sniglar som lever och frodas, oförändrat från dessa lever idag-i en tid då ingen fågel eller däggdjur eller blommande växt ännu hade dykt upp.